Czteroletnia dziewczynka, rozmiar buta 26/27. Co będzie lepsze? Rolki zaczynają się chyba od rozmiaru 28 i zastanawiam się czy to będzie bezpieczne. Wrotki chyba są wolniejsze. Sama kiedyś byłam miłośniczką wrotek to wiem. Które z tych sprzętów mają Wasze dzieci, które polecacie?
śr., 10/21/2015 - 15:54
Co lepsze rolki czy wrotki?
Ja mojej pięcioletniej córce kupiłam wrotki. Jak na początek będą wystarczająco dobre. Co do szybkości to nie uważam żeby tak małe dziecko musiało pędzić na oślep. Wrotki w tym wieku są ok :)
Mojej córce kupiłam wrotki. pierwsze minuty były ciężkie, upadek za upadkiem. No , ale minęło 20 minut jak jeździła sama bez asekuracji. Z minuty na minute coraz lepiej. Później już chciała nawet mnie prześcignąć :). Tak więc my jesteśmy zadowoleni z wrotek.
Mam podobny dylemat, ponieważ chciałabym kupić sobie wrotki. Jestem osobą która nie potrafi jeździć ani na rolkach ani na wrotkach. Interesuje mnie czy jeżelibym kupiła wrotki to lepiej jest się na nich nauczyć jeździć. Ogółem to mam w planie kupić wrotki takie jak w linku pod pytaniem, ale potrzebuje rady. Jak uważacie?
Pozdrawiam ;)
Najlepiej zacząć jazdę na wrotkach,a na rolkach później.Bo na rolkach ciężko będzie ustać.
Wrotki na 100% są lepsze, stabilniejsze i seksi;)
Potrafię jeździć na jednym i drugim,uważam, że łatwiejsze są wrotki, i to na nich moim zdaniem lepiej się jeździ.