Szanowni Panowie instruktorzy, trenerzy, mistrzowie tego sportu
(Dobrze zacząłem?)
W różnych miejscach Świata organizowane są kilkudniowe treningi dla tych, którzy chcieliby poprawić swoją technikę.
Mamy w Polsce co najmniej kilka osób o których ja wiem a na pewno jest znacznie więcej tych, którzy mogliby poprowadzić takie zajęcia i popatrzyć doświadczonym okiem na jazdę zawodników z miejsc 100-300.
Można oczywiście pojechać sobie do Hiszpanii, Włoch, Francji czy gdzie tam jeszcze ale koszt takiej wyprawy jest dość spory głównie za sprawą składników nie związanych z rolkami tylko pobytem.
Czy nikt z nie chce, nie może, boi się odpowiedzialności, krytyki czy z innych powodów, czegoś takiego zorganizować w Polsce?
Jeśli mój post kogoś zainspiruje, to proponuję dla pierwszego chętnego zniżkę :D , bo ja bym się pisał na parę dni na asfalcie pod okiem fachowca.
A może się wygłupiam, bo są, tylko ja nie wiem gdzie?
Bardzo ciekawy temat, powiem Ci szczerze, że taki pomysł od dawna chodzi mi po głowie, prowadziłem już pewne rozmowy i mam nadzieję, że uda się coś takiego zorganizować w obecnym roku. Nie jestem tylko pewny jaki będzie odzew i czy rzeczywiście byłoby dużo chętnych.